Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 21 decembrie 14:15.
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și www.scoalait.ro vă invită să îi aduceți pe cei mici la „Robo-Crăciunul – ateliere de Robotică și Programare în abordare STEaM” la Muzeul Antipa.
În cadrul acestor ateliere, copiii vor învăța noțiuni introductive despre robotică și programare, vor descoperi cum arată echipamentele IT văzute prin ochii unui specialist și vor afla cum sunt construiți roboții și cum se pot programa ei pentru a îndeplini diverse sarcini.
Participând la aceste ateliere, micuții își vor putea forma un model de organizare mentală care îi va ajuta să abordeze mai simplu și mai clar situațiile, indiferent că este vorba despre rezolvarea unui exercițiu matematic sau realizarea unei compuneri. De asemenea, copiii vor învăța încă de pe acum să ia decizii responsabile și să înțeleagă efectul lor pe parcursul derulării acțiunilor planificate.
În luna decembrie, am pregătit trei teme speciale, pline de magie și spiritul sărbătorilor! Vino să programezi și să te distrezi alături de cei mai noi roboți Ozobot, într-o atmosferă veselă, creativă și plină de culoare.
Ozobot este un robot special conceput pentru educație, care ajută copiii să descopere programarea și gândirea logică prin jocuri interactive. Cu senzori care detectează culorile, proximitatea, și cu difuzoare și LED-uri programabile, Ozobot poate urmări trasee desenate, detecta obiecte și interacționa cu mediul înconjurător. Roboțelul poate fi programat atât fără ecran, cât și prin telefon sau laptop. Poți crea trasee colorate pe hârtie sau pe ecrane digitale, iar pentru activități mai avansate, Ozobot se poate programa cu OzoBlockly, o platformă online care folosește blocuri pentru a crea instrucțiuni complexe. Așadar, vom trece de la activități simple la concepte avansate de codare, toate învățându-ne în mod distractiv!
Grupa de vârstă:
Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani.
Perioada de desfășurare:
Atelierele se desfășoară Sâmbăta, în Sala Atelier a Muzeului Antipa, între orele 13:00 – 14:15.
Modul de Sărbători: Robo-Crăciunul
7 – 21 decembrie 2024
Tema 1 (7 decembrie 2024): Să ne bucurăm de iarnă
Descoperă robotul Ozobot și află cum funcționează și interacționează cu lumea din jur! Vom explora fenomenul schimbării anotimpurilor, aflând cum se schimbă natura în fiecare sezon și care sunt cauzele acestora. Folosind cunoștințele despre științele vieții și ale Pământului, vom crea trasee speciale pentru Ozobot, ghidându-l în călătoria sa de-a lungul iernii. Copiii vor învăța să programeze roboții prin culori și coduri de culoare, într-o lecție interactivă despre anotimpuri. Vom avea ocazia să-l ajutăm pe Moș Crăciun, îngrijindu-i renii și asigurându-ne că aceștia sunt plini de energie pentru a livra cadourile în întreaga lume!
Tema 2 (14 decembrie 2024): Pregătim cadourile pentru copii
Când iarna își face simțită prezența, Moș Crăciun începe pregătirile pentru Crăciun. În atelierul său fermecat, alături de spiridușii harnici, el organizează cadourile și se asigură că totul este pregătit pentru marea călătorie. OzoClaus și roboțeii-spiriduși îl vor ajuta pe Moș Crăciun să stabilească traseul livrării cadourilor, astfel încât fiecare copil să primească darul dorit. Roboții vor fi programați pe calculator și vor folosi planșele create în prima lecție pentru a naviga corect.
Tema 3 (21 decembrie 2024): Să ducem cadourile!
În Ajunul Crăciunului, OzoClaus are o misiune crucială: să livreze cadourile tuturor copiilor înainte de zorii zilei! Noi vom fi ajutoarele sale, folosindu-ne de cunoștințele dobândite pentru a crea programe care să-l ghideze în această aventură magică. Vom programa trasee și comenzi care să-l ajute pe OzoClaus să ajungă la fiecare casă la timp, aducând bucurie tuturor copiilor din întreaga lume. Provocarea combină creativitatea, logica și magia sărbătorilor într-un mod captivant! Roboții vor fi programați în OzoBlockly, utilizând toți senzorii de care dispun, pentru a repeta mișcări, detecții, bucle și condiționări.
Înscrierea copiilor se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari/ , în limita a 14 locuri/grupă.
După completarea formularului (https://antipa.ro/rezervari/), veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita online taxa de participare prin: https://antipa.bilet.ro.
Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare.
Taxa de participare:
Taxa de participare se poate achiziționa online pe https://antipa.bilet.ro și în reteaua Bilet.ro
— Modul – 210 lei/participant;
— Modul – 375 lei/ doi frați;
— 1 ședință – 80 lei/participant.
În cazul în care se dorește factură fiscală, aceasta se poate solicita în termen de 3 zile din momentul achiziției taxei de participate pe adresa de e-mail info@antipa.ro .
Sponsor principal : MOL România